()

Čo všetko môžete objaviť v Kúpeľnom parku v Turčianskych Tepliciach?

Turčianske Teplice ponúkajú množstvo zaujímavých miest na návštevu, pričom Kúpeľný park slávy je jedným z nich. Či už túžite po relaxe v objatí prírody, aktívnom trávení voľného času alebo spoznávaní kultúrnych pamiatok, v Kúpeľnom parku si každý príde na svoje. V tomto článku si bližšie povieme, čo všetko môžete objaviť v Kúpeľnom parku a prečo by ste ho počas pobytu v Moderných Kúpeľoch nemali obísť. 

Kde nájdete Kúpeľný park slávy?

Kúpeľný park sa nachádza v centre Turčianskych Teplíc, priamo v areáli Moderných kúpeľov Turčianskych Teplíc.

Najväčšia atrakcia parku – nevšedné lavičky

V kúpeľnom parku natrafíte na niečo nezvyčajné, čo len tak inde nenájdete. Park je známy svojimi originálnymi a humornými lavičkami, ktoré sú zážitkom nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Oddychovať môžete na nevšedných lavičkách, ako je lavička veselého smajlíka, opitá lavička, lavička pre obra, pohádaná lavička, lavička smutného smajlíka či rokenrolová lavička.

Nie je náhodou, že park nesie názov Park slávy. Svoje lavičky tu slávnostne pokrstili osobnosti ako je Jozef Bednárik či Mário Radačovský.  Posedieť si môžete aj na lavičkách ďalších známych mien, napríklad Michaela Jacksona alebo Patricka Swayze.

Flóra a fauna parku

Zaujímavé však nie sú len lavičky, ale aj flóra a fauna. V parku rastú stromy ako jaseň štíhly, jelša lepkavá, lipa obyčajná, javor poľný, javor mliečny, javor horský a brest horský, ktoré tvoria viac ako 60 % všetkých stromov v parku. Jedinečným obyvateľom je aj 200-ročná lipa, ktorá s mestom prežila množstvo významných udalostí.

Akcie

Moderné Kúpele Turčianske Teplice organizujú v parku veľké množstvo akcií, spojených s aktívnym oddychom. Jednou z nich je napríklad rýchla chôdza s trekingovými palicami alebo turnaj v krokete.

Otváracie hodiny

Kúpeľný park je prístupný po celý rok, ale najkrajšie obdobie na jeho návštevu je nepochybne jar a leto.

Veríme, že sme vás presvedčili, že Park Slávy je jednoducho nevyhnutnou zastávkou, ktorú by ste počas vášho pobytu v Moderných kúpeľoch nemali vynechať.

+421 434 913 000

Zavolajte nám

rezervacie@therme.sk

Napíšte nám